SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Как выбрать стоматолога: советы для здоровой улыбки
    20.10.2023
    Как выбрать стоматолога: советы для здоровой улыбки

    Ваша улыбка - это визитная карточка вашей личности. Она не только подчеркивает вашу красоту, но и отражает ваше общее здоровье. Однако, чтобы поддерживать здоровье зубов и улучшать внешний вид улыбки, необходимо выбрать подходящего стоматолога... 

  • Как вылечить кариес?
    11.11.2022
    Как вылечить кариес?

    Кариес – одно из самых распространенных стоматологических заболеваний. Хотя поначалу это может показаться безобидным, невылеченный кариес у взрослых и детей приводит к серьезным воспалениям и различным осложнениям. Следовательно, к нему нельзя... 

PSIKHOLOGIYA

Специфіка використання індукційних плит

Індукційна плита — інноваційний кухонний прилад для приготування їжі. Конструкція пристрою має дещо незвичний вигляд, та й в користуванні індукційні поверхні більш вибагливі, ніж звичайні плити.

Невміла експлуатація такої техніки призводить до її поломок. Експерти ремонтної компанії «Контакт» у Львові радять досконало вивчити функціональні можливості індукційних плит ще до моменту їх покупки. І тоді приготування їжі стане, як ніколи, легким та комфортним.

Особливості будови індукційних поверхонь

Головна відмінність індукційних поверхонь від звичайних плит — це принцип їх дії, який базується на використанні вихрових струмів, згенерованих магнітним полем високої частоти. Важливо, що під час приготування їжі нагрівається тільки посуд, а не варильна поверхня.

Процес передачі енергії відбувається надзвичайно швидко, господині не потрібно чекати, поки каструля чи сковорідка нагріється до необхідної температури. А значить приготування їжі займає набагато менше часу, ніж при використанні звичайних електричних плит.

Конструктивно така техніка має вигляд пласкої скляної чи склокерамічної поверхні, на якій зазначені місця розташування конфорок. Традиційних випуклих нагрівальних елементів в індукційних плитах немає — їх поверхня абсолютно рівна.

Роботу приладу забезпечують електричні та електронні елементи: силові складові, мікроконтролер та різноманітні датчики. Керування поверхнею здійснюється за допомогою сенсорної панелі управління.

Специфічні моменти при використанні індукційних плит

Індукційна плита компактна й виглядає дуже стильно та сучасно. Та для успішного користування приладом потрібно вибирати тільки металевий посуд — емальований, з нержавіючої сталі або чавунний. Каструлі з будь-яких інших матеріалів мають низький рівень поглинання енергії магнітного поля, тому не зможуть нагріватись.

Характерно, що індукційні поверхні автоматично визначать характеристики посуду й вмикають режим нагрівання тільки при їх повній відповідності.

Щоб уникнути перешкод для роботи індукційних плит не варто:

  • Використовувати посуд зі скла, алюмінію, міді, кераміки та латуні.
  • Встановлювати прилад поряд з металевою кухонною технікою.
  • Класти поблизу варильної поверхні намагнічені предмети, наприклад, банківські картки, тощо.
  • Ставити на поверхню каструлі невідповідного розміру чи з нерівним дном.

Фахівці центру «Контакт» рекомендують власникам індукційних плит не забувати про правила експлуатації, а при необхідності звертатись за сервісною підтримкою.

Комментарии запрещены.

DOSUG: otdykh semʹyey