SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?
    01.04.2024
    Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?

    Аби отримати задовільний результат у навчанні, треба приділяти вивченню уроків чимало уваги. Наслідком цього є постійний брак часу - школярикам зовсім його не вистачає на відпочинок, ігри та розваги. І якщо ті учні, котрим навчання взагалі до вподоби,... 

  • Важливість догляду за зубами з дитинства
    30.01.2024
    Важливість догляду за зубами з дитинства

    1. Запобігання карієсу та захворювань ясен Ретельна гігієна порожнини рота з дитинства допомагає уникнути розвитку карієсу та захворювань ясен. Чищення зубів двічі на день з використанням фторованої зубної пасти, використання нитки для чищення... 

PSIKHOLOGIYA

Що почитати у відпустці

Відпустка – довгоочікуваний час, коли можна повністю відсторонитися від турбот, забути робочі будні та просто відпочити. Якщо ви маєте далеку дорогу і час у дорозі необхідно чимось заповнити, візьміть із собою книгу, адже з її допомогою ви зможете розслабитися і відволіктися від реальності.

Коли, як не у відпустці, читати позитивні книги, сюжет яких змусить від душі посміятися. Наприклад, класика гумористичного жанру «Золоте теля» Ільфа та Петрова читається легко й невимушено у будь-якому віці, а цитувати можна будь-яку сторінку твору. Хочете щось сучасніше? Тоді зверніть увагу на Ольгу Лукас та Славу Се – смішні короткі оповідання викличуть масу приємних емоцій та порадують легким стилем викладу.

Якщо ви є шанувальником фантастики, любите читати про незвідані світи, опис техніки майбутнього, про те, яким може стати людство через сотні і тисячі років, то зверніть увагу на книги братів Стругацьких, Лук’яненка, Логінова. Із зарубіжних авторів – Рей Бредбері, Роберт Хайнлайн – чудовий стиль і гарантовано захоплюючий сюжет.

Романтичним натурам сподобаються сентиментальні романи, читаючи які можна співпереживати героям. До них можна віднести книгу Алесандро Барікко «Шовк», яка огорнута загадкою сходу та чарівністю Франції. Окрім цього, зверніть увагу на Шарлотту Бронте, Сесілію Ахерн, Марка Леві. У книжках повністю розкриваються характери персонажів, а сюжет живий і динамічний.

Якщо ви любите детективні сюжети, не можете спокійно заснути, доки не розгадаєте вбивцю, постійно перебуваєте в напрузі, підозрюєте кожного героя, з’ясовуєте мотиви та можливості для вбивства, читайте класику – Агату Крісті, Едгара Алана По, Рекса Стаута. Якщо все давно перечитано, візьміть почитати популярного Стіга Ларссона з його трилогією про журналіста Мікаеля Блумквіста та дуже дивну дівчину Лісбет Саландер. Добре пише і Бріджіт Обер, критики навіть називають її «зухвалою королевою французького детектива».

Яку б книгу ви не вибрали, пам’ятайте про те, що якщо ви любите детективи і терпіти не можете любовні романи, не варто гвалтувати себе і купувати популярний роман цього жанру. Читайте те, що приносить вам задоволення.

Comments are closed.

DOSUG: otdykh semʹyey