SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?
    01.04.2024
    Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?

    Аби отримати задовільний результат у навчанні, треба приділяти вивченню уроків чимало уваги. Наслідком цього є постійний брак часу - школярикам зовсім його не вистачає на відпочинок, ігри та розваги. І якщо ті учні, котрим навчання взагалі до вподоби,... 

  • Важливість догляду за зубами з дитинства
    30.01.2024
    Важливість догляду за зубами з дитинства

    1. Запобігання карієсу та захворювань ясен Ретельна гігієна порожнини рота з дитинства допомагає уникнути розвитку карієсу та захворювань ясен. Чищення зубів двічі на день з використанням фторованої зубної пасти, використання нитки для чищення... 

PSIKHOLOGIYA

Як треба готуватися до колоноскопії

Діагностика сьогодення включає в себе не тільки мануальне та ультразвукове обстеження, а й обстеження, які базуються на візуальному огляді внутрішніх органів. Цей тип обстеження називається ендоскопією, і з найпоширеніших її видів варто згадати гастроскопію і колоноскопію. Останню призначають в таких випадках:

  • Обстеження на колоректальний рак – допомагає виявлити колоректальний рак та передракових поліпів. Часто рекомендується людям старше 50 років або раніше, якщо є сімейний анамнез колоректального раку або інші фактори ризику.
  • Діагностична оцінка симптомів: незрозумілі зміни звичок кишечника, ректальна кровотеча, біль у животі або стійка діарея.
  • Для спостереження та моніторингу за пацієнтами з анамнезами колоректальних поліпів або запальних захворювань кишечника (наприклад, захворювання Крона або виразковий коліт).
  • Для осіб з незрозумілою анемією для дослідження потенційних джерел шлунково -кишкової кровотечі.
  • Для подальшої оцінки у випадку ненормальних результати інших скринінгових тестів, таких як позитивний фекальний окультний аналіз крові (FOBT) або гнучка сигмоїдоскопія.
  • Незрозуміла втрата ваги, особливо якщо супроводжується шлунково -кишковими симптомами, може спонукати колоноскопію для виявлення потенційних причин.
  • Оцінка аномальних результатів візуалізації за допомогою КТ або клізма барію – подальше дослідження проводять за допомогою колоноскопії.

Записатися на процедуру можна у приватній клініці https://www.novo.lviv.ua/research/endoscopy/colonoscopy/ після консультації з лікарем. Перед проходженням процедури след підготуватися:

  1. Деякі ліки, такі як розріджувач крові або певні добавки, можуть потребувати тимчасової зупинки або коригування перед колоноскопією. Пацієнти повинні повідомити свого лікаря про всі ліки, які вони приймають.
  2. Пацієнти також повинні повідомити свою групу в галузі охорони здоров’я про будь-які існуючі медичні стани, алергію чи занепокоєння до процедури. Це допомагає медичним працівникам адаптувати процедуру та заспокоєння до конкретних потреб індивіда. 
  3. Важливе дотримання встановленого режиму підготовки кишечника, який часто включає спеціальний рідкий розчин або таблетки, щоб викликати переміщення кишечника та очистити товсту кишку.
  4. У дні, що ведуть до процедури, людям зазвичай доручають дотримуватися обмеженої дієти, яка включає уникнення певних продуктів, особливо тих, що мають високу клітковину, насіння та горіхи. Прозорі рідини часто рекомендують за день до процедури.Також за визначену кількість годин до колоноскопії рекомендується не їсти і не пити нічого.
  5. Оскільки пацієнти отримують седацію під час процедури, важливо згодом організувати перевезення додому, оскільки пацієнт не має права керувати машиною в тому стані в день колоноскопії.

Важливо, щоб люди обговорювали будь-які проблеми чи питання щодо процедури колоноскопії, включаючи підготовку, зі своїм лікарем. Дотримання інструкцій щодо підготовки є важливим для успіху та точності колоноскопії.

Comments are closed.

DOSUG: otdykh semʹyey