SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?
    01.04.2024
    Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?

    Аби отримати задовільний результат у навчанні, треба приділяти вивченню уроків чимало уваги. Наслідком цього є постійний брак часу - школярикам зовсім його не вистачає на відпочинок, ігри та розваги. І якщо ті учні, котрим навчання взагалі до вподоби,... 

  • Важливість догляду за зубами з дитинства
    30.01.2024
    Важливість догляду за зубами з дитинства

    1. Запобігання карієсу та захворювань ясен Ретельна гігієна порожнини рота з дитинства допомагає уникнути розвитку карієсу та захворювань ясен. Чищення зубів двічі на день з використанням фторованої зубної пасти, використання нитки для чищення... 

PSIKHOLOGIYA

Чи можна грати в настільні ігри соло або 5 причин купити «настолку» для одного

Настільні ігри — один із небагатьох видів іграшок, які подобаються кожному протягом усього життя. Насправді є певні види, які перетворилися на серйозні змагання. І шахи, і бридж ще у 2020 подали заявки на включення до Олімпійських ігор.

gallery-image

Чому настільні ігри для одного потрібні дорослим

Існує безліч досліджень, які показують, що діти, які часто грають у настільні ігри, виростають стратегічними мислителями, вміють розв’язувати проблеми та мають високий коефіцієнт інтелекту.

Але це не означає, що щойно виповниться 18, настільні ігри повинні відразу потрапити у категорію «суворо заборонено». Навпаки, вони мають стати незмінним супутником дорослого життя, і для цього є вагомих 5 причин

Поліпшення когнітивних здібностей

Ігровий процес, який складається з різних етапів і передбачає певний сценарій, допомагає:

  • Знаходити вихід, який буде єдино правильним для конкретної ситуації, що призводить до розвитку навичок конвергентного вирішення проблем;
  • Тренувати пам’ять, намагаючись знайти ту єдину відповідь, щоб не робити минулих помилок.
  • Розвивати аналітичні здібності, вибудовуючи причинно-наслідкові зв’язки. У реальному житті це допоможе тверезо оцінювати ситуацію, а також легко встановлювати взаємозв’язок між дією і результатом.

Також вони знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера, а літнім людям допомагають зберегти гостроту розуму.

При цьому ігрові набори різними мовами дозволяють розширювати словниковий запас, тим самим допомагаючи мозку вибудовувати нові нейронні зв’язки. А завдяки їм працюють пам’ять, почуття та уява. Тому в арсеналі інтелектуального геймера завжди є настільні ігри російською, українською та англійською мовою, які можна купити в інтернет-магазині «Така гра».

Розвиток почуття творчості

Творчі здібності — це не тільки вміння писати картини, музику або складати вірші. Це можливість:

  • Пізнати і краще зрозуміти себе.
  • Знайти креативні рішення для стандартних проблем.
  • Підвищити власну ефективність.
  • Отримати відповіді на багато питань, що цікавлять.

Настільні ігри для одного врівноважують свідомість, допомагають мозку переключитися і поглянути по-новому на старі проблеми, щоб нарешті вирішити складну задачу. 

Підвищення самооцінки та емоційного благополуччя 

Настільні ігри для компаній — це своєрідний психологичний тренажер. Сором’язливим і тихим людям допомагають стати більш впевненими. Це відбувається, коли вони перемагають і розуміють, що перемога — не просто щаслива випадковість, а заслужена винагорода, завдяки хорошим когнітивним, аналітичним і творчим здібностям.

При цьому настільні ігри для двох — доступна можливість навчитися спокійно приймати поразку і розуміти, що суперник теж гідний нагороди. У підсумку поступово формується звичка правильного сприйняття програшу, не тільки в грі, а й у житті, що допомагає мінімізувати стреси та емоційні переживання.

Поліпшення фізичного здоров’я

Ігровий процес приносить задоволення, а значить підвищуються «гормони щастя» — ендорфіни. Вважається, що їх викид змушує м’язи розслаблятися, і кров починає циркулювати набагато легше, завдяки чому знижується кров’яний тиск.

Водночас гра розвиває психомоторні навички, особливо з погляду просторового сприйняття, зорово-моторної координації та рівноваги. Це може бути корисно в період реабілітації після інсультів або травм, які спричиняють порушення моторних функцій.

Повернення в реальність

Традиційні ігри витягують людей із цифрового світу. Настільні ігри дають змогу займатися діяльністю, яка не потребує пильного погляду на екран смартфона, планшета або комп’ютера. Враховуючи, що в більшість настільних ігор для одного можуть грати також 2, 3 або 4 людини, вони стають чудовим приводом відірватися від гаджетів і зібратися веселою компанією.

Інтернет-магазин «Така гра» пропонує настільні ігри для дітей и дорослих відомих світових брендів. З ними ваше дозвілля буде максимально цікавим, корисним і захопливим!

gallery-image

Comments are closed.

DOSUG: otdykh semʹyey