SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?
    01.04.2024
    Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?

    Аби отримати задовільний результат у навчанні, треба приділяти вивченню уроків чимало уваги. Наслідком цього є постійний брак часу - школярикам зовсім його не вистачає на відпочинок, ігри та розваги. І якщо ті учні, котрим навчання взагалі до вподоби,... 

  • Важливість догляду за зубами з дитинства
    30.01.2024
    Важливість догляду за зубами з дитинства

    1. Запобігання карієсу та захворювань ясен Ретельна гігієна порожнини рота з дитинства допомагає уникнути розвитку карієсу та захворювань ясен. Чищення зубів двічі на день з використанням фторованої зубної пасти, використання нитки для чищення... 

PSIKHOLOGIYA

Де покататися на лижах цієї зими та не витратити цілий стан

Настання зими, як правило, означає відкриття гірськолижного сезону, коли численні любителі активного відпочинку прямують на зимові курорти всередині країни та за її межами. Однак, як новачкам, так і досвідченим лижникам буває складно визначитися з тим, куди саме поїхати. Вирішальними є багато факторів: вартість перельоту та готелю, ціни на оренду обладнання та скі-паси, а також якість снігових трас та рівень сервісу.

Фахівці туристичного метапошуку momondo підготували добірку п’яти альтернативних гірськолижних напрямків, куди можна вирушити цієї зими та не витратити на поїздку цілий стан.

Яхоріна (Боснія та Герцеговина)
Боснійська гора Яxорина, що гордо височить серед високих вершин Динарського нагір’я, виглядає дуже привабливо для любителів лижного спорту. На її широких та акуратних схилах проводилися змагання серед лижниць під час Зимових Олімпійських ігор 1984 року в Сараєві – а тепер сюди з’їжджаються любителі активних видів спорту, яким важливо кататися на схилах рівня світового стандарту. Сезон тут триває з жовтня до травня, а пік припадає на лютий. Однак тут можна не тільки спускатися зі схилів, а й досліджувати гірські стежки, кататися на санках, вдихати свіже гірське повітря та дегустувати різні сорти ракії на тлі чудових краєвидів. Вигідне розташування курорту в 30 км від Сараєва дозволяє поєднувати активний відпочинок та прогулянки містом.

Вартість дорослого ski pass: 5 днів – від 74 євро
Середня вартість доби у 3* готелі: від 1200 руб.
Середня вартість перельоту Москва-Сараєво-Москва у січні-лютому: від 11 900 руб.

Червона Поляна (Сочі, Росія)
На Червоній Поляні склався рідкісний гірничо-морський клімат, завдяки якому погода залишається сприятливою цілий рік і сприяє прийняттю сонячних ванн навіть на засніжених схилах гір. На найвищому курорті – «Розі Хутор» – все нове, побудоване прямо до Олімпіади. В принципі, тут не одразу розумієш, що ти в Росії – будинки трохи копіюють архітектуру швейцарських Альп. Схили підходять і для новачків, і для шанувальників позатрасового катання. Після активно проведеного дня можна відвідати лазневий комплекс «British-лазня» та полежати у гігантській бочці з гарячою водою.

Вартість дорослого ski pass: 5 днів – від 124 євро
Середня вартість доби у 3* готелі: від 1800 руб.
Середня вартість перельоту Москва-Сочі-Москва в січні-лютому: від 5500 руб.

Банско (Болгарія)
Курорт розташований біля підніжжя гірського хребта Пірін, де сезон катання вважається одним із найдовших у Європі: з грудня до травня. Сюди з’їжджаються пронестися з вітерцем схилами як новачки, так і професіонали гірськолижного спорту. Найближчі до Бансько аеропорти знаходяться в болгарській Софії та грецьких Салоніках. Крім замовленого заздалегідь трансферу, від обох міст до курорту можна дістатися громадським транспортом. Тим, кому недостатньо лише гірських схилів, сподобається джип-прогулянка Bansko Safari та місцева ковзанка Bansko Ice Rink. Також поряд з Банськом розташовані цілющі термальні джерела села Баня.

Вартість дорослого ski pass: 6 днів – від 175 євро
Середня вартість доби у 3* готелі: від 1000 руб.
Середня вартість перельоту Москва-Софія-Москва у січні-лютому: від 11 000 руб.

Краньська Гора (Словенії)
Словенська Краньська Гора знаходиться біля підніжжя Юлійських Альп, де сезон катання триває з грудня до березня. Курорт відомий одним із найбільших у світі лижних трамплінів, а також протяжними рівнинними трасами для бігових лиж. Місцеві схили ідеально підійдуть для гірськолижників-початківців та відпочинку з дітьми. Крім цього тут можна покататися на санях, сноуборді та ковзанах. Для любителів екстриму влаштовуються сходження на замерзлі водоспади. Добиратися до Краньська Гори найкраще перельотом до словенської столиці Любляни, а звідти можна доїхати як трансфером, так і прямим рейсовим автобусом.

Вартість дорослого ski pass: 5 днів – від 138 євро.
Середня вартість доби у 3* готелі: від 2000 руб.
Середня вартість перельоту Москва-Любляна-Москва у січні-лютому: від 11 000 руб.

Закопане (Польща)
Це найпопулярніший курорт Польщі, що підходить як для просунутих гірськолижників та сноубордистів, так і для новачків. До речі, до послуг останніх завжди знайдуться місцеві російськомовні інструктори. Сезон там триває досить довго: з грудня до квітня. Найближчі до Закопани аеропорти знаходяться поблизу Варшави та Кракова, звідки можна дістатися поїздом або рейсовим автобусом. Важлива особливість Закопане – на ньому немає так званих скі-басів (автобуси від готелю до схилу), тому краще шукати готель ближче до того місця, де плануєте кататися, або зупинитися в центрі міста. Змінити обстановку після активного відпочинку рекомендуємо у місцевому аквапарку, після чого повернути сили допоможуть апетитні страви польської національної кухні.

Comments are closed.

DOSUG: otdykh semʹyey