SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?
    01.04.2024
    Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?

    Аби отримати задовільний результат у навчанні, треба приділяти вивченню уроків чимало уваги. Наслідком цього є постійний брак часу - школярикам зовсім його не вистачає на відпочинок, ігри та розваги. І якщо ті учні, котрим навчання взагалі до вподоби,... 

  • Важливість догляду за зубами з дитинства
    30.01.2024
    Важливість догляду за зубами з дитинства

    1. Запобігання карієсу та захворювань ясен Ретельна гігієна порожнини рота з дитинства допомагає уникнути розвитку карієсу та захворювань ясен. Чищення зубів двічі на день з використанням фторованої зубної пасти, використання нитки для чищення... 

PSIKHOLOGIYA

Як лікувати дерматит на руках

Дерматит на руках є захворювання, яке проявляється у вигляді подразнення шкірного покриву. Це відбувається при впливі будь-якого фактора (побутова хімія, холод, косметичні засоби, пил та інші).
Насамперед, необхідно усунути причину виникнення захворювання. Після цього замінити косметичні засоби для догляду за шкірою рук, при дії з побутовою хімією використовувати гумові рукавички і т.д. Заходи вживаються негайно, оскільки відсутність терапевтичного лікування першої стадії тягне у себе ускладнення шкірного захворювання.
При появі перших ознак висипів необхідно застосувати мазь гідрокортизону, яка цілеспрямовано впливає на шкіру рук. За її допомогою хвороба протікає легше, не виникає ускладнень.

У жодному разі не можна часто мити руки із застосуванням мила, оскільки і так пошкоджена шкіра починає тріскатися і запалюватися. Мило стоншує захисний шар, внаслідок чого шкіра вимагає посиленого зволоження та живлення.

Для усунення сухості доцільно наносити спеціальні креми, які перешкоджають виходу вологи з поверхні шкіри. Після прийому душа зволожуючий засіб наноситься на вологу шкіру без попереднього витирання рушником. Не рекомендується вибирати засоби з ароматичними добавками, оскільки вони можуть спричинити алергічну реакцію на фоні дерматиту.

Але слід зазначити, що при появі струпів на шкірі рук не варто зволожувати за допомогою кремів та гелів, оскільки косметичні засоби можуть стати причиною повторного прояву симптомів (свербіж та пухирі).

При появі дерматиту через низьку температуру (холод) необхідно перед виходом на вулицю наносити захисні засоби і уникати тривалого переохолодження верхніх кінцівок. Для зняття подразнення та відновлення пошкоджених клітин можна використовувати декспантенол.

Народні рецепти проти дерматиту на руках:

– саморобна мазь з кори дуба (2 чайні ложки), бруньок тополі (1 чайна ложка) та вершкового масла (7 чайних ложок);

– промивання виразок відваром суміші з хвоща, кори дуба, медуниці та троянди садової;

– прийом внутрішньо відвару зі звіробою (5 чайних ложок), кореня лопуха (2 чайні ложки), листя волоського горіха (3 чайні ложки).

Comments are closed.

DOSUG: otdykh semʹyey