SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?
    01.04.2024
    Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?

    Аби отримати задовільний результат у навчанні, треба приділяти вивченню уроків чимало уваги. Наслідком цього є постійний брак часу - школярикам зовсім його не вистачає на відпочинок, ігри та розваги. І якщо ті учні, котрим навчання взагалі до вподоби,... 

  • Важливість догляду за зубами з дитинства
    30.01.2024
    Важливість догляду за зубами з дитинства

    1. Запобігання карієсу та захворювань ясен Ретельна гігієна порожнини рота з дитинства допомагає уникнути розвитку карієсу та захворювань ясен. Чищення зубів двічі на день з використанням фторованої зубної пасти, використання нитки для чищення... 

PSIKHOLOGIYA

Як розробляти пензель після перелому

Перелом руки найчастіше виникає через різке падіння на долоню, або внаслідок сильного удару будь-яким предметом. Щоб кістки правильно зросталися, на область перелому накладається гіпсова пов’язка. Після того, як гіпс знімуть, руку обов’язково потрібно розробити, щоб повернути еластичність сухожиллям.
Як правило, у перші дні після перелому нерідко бувають болі спастичного характеру та зберігається набряк. Щоб допомогти організму швидше відновитися, пройдіть курс фізіотерапії. Високу ефективність мають інтерференційні струми частотою від 0 до 100 Гц, приймайте процедуру по 15 хвилин щодня. Вони сприяють швидше розсмоктування набряків і діють як знеболювальні.
Добре допомагають грязьові аплікації на область перелому, а також компреси, що розігрівають, з озокеритом (особлива гірська порода, добре нагрівається і зберігає тепло). Ці процедури використовують після зняття гіпсової пов’язки. Для цього розігрійте озокеритову пластину та накладіть на ділянку перелому. Повторюйте цю процедуру протягом 10-15 днів до покращення стану. Якщо немає можливості використовувати озокерит, використовуйте парафінові ванни за тією самою схемою.

Добре допомагають фізичні вправи. Розробляти руку треба починати тоді, коли вона ще перебуває у гіпсі. Активно рухайте пальцями, виконуйте обертальні рухи пензлем, стискайте руку в кулак, але уникайте надмірної втоми. Після зняття гіпсу починайте комплекс спеціальних розтяжок.

Розгорніть кисть зап’ястям і вгору натисніть вільною рукою на пальці з тильного боку долоні так, щоб передпліччя знаходилося під кутом 90° по відношенню до кисті. Підніміть лікті на рівень плечей, тримаючись за пальці, розвертайте пензель вліво та вправо.

Якнайчастіше розгинайте і обертайте місце перелому. Але не варто робити це до больових відчуттів та втоми. Якщо у вас виникли болі, приймайте диклофенак натрію. Не забувайте частіше робити масаж помірної інтенсивності.

Не забувайте про повноцінне харчування. Слідкуйте за тим, щоб їжа була повністю збалансована за вмістом білків, вуглеводів, жирів, вітамінів (особливо вітаміну С) та мінеральних речовин. Приймайте препарати кальцію та вживайте продукти, багаті на цей мікроелемент (сир, курага, шпинат тощо).

Comments are closed.

DOSUG: otdykh semʹyey