SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?
    01.04.2024
    Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?

    Аби отримати задовільний результат у навчанні, треба приділяти вивченню уроків чимало уваги. Наслідком цього є постійний брак часу - школярикам зовсім його не вистачає на відпочинок, ігри та розваги. І якщо ті учні, котрим навчання взагалі до вподоби,... 

  • Важливість догляду за зубами з дитинства
    30.01.2024
    Важливість догляду за зубами з дитинства

    1. Запобігання карієсу та захворювань ясен Ретельна гігієна порожнини рота з дитинства допомагає уникнути розвитку карієсу та захворювань ясен. Чищення зубів двічі на день з використанням фторованої зубної пасти, використання нитки для чищення... 

PSIKHOLOGIYA

Як вибрати розкішний готель для своєї подорожі?

Кожен турист чи мандрівник надає своє значення слову “розкішний”.
Для когось це зручність проживання та обслуговування. Для других – це розташування щодо моря та пам’яток країни перебування. Хтось має на увазі під цим якість кухні, розмаїтість і різноманітність страв у ресторані. Комусь важливі розваги, нічні клуби, бари, дискотеки та інші розважальні заклади.
Для вдалого вибору готелю необхідно врахувати, що умови проживання та якість обслуговування можуть змінюватися від сезону до сезону, розгляньте варіант гарно готелю с басейном Hotel SPA. Якщо цього року на кухні ресторану працювали одні кухарі, то наступного сезону їх може змінити друга команда кулінарів. Якість приготованої їжі може бути другою.
Якщо в одному сезоні пропонувалися одні програми відвідування екскурсій та поїздок до історичних пам’яток, то другого сезону вони можуть змінитися.
Але треба пам’ятати, що постійно залишається на одному рівні – це розташування готелю, пляж, зона відпочинку на території.

Розташування готелю
Якщо турист приїхав відпочивати, з наміром полежати на піску, погрітися на сонці, засмагати та купатися, то найкращий варіант вибору готелю – це розташування на першій лінії, поряд із пляжем. Щоб час шляху від номера до краю моря займало кілька хвилин. Тоді можна зовсім не турбуватися про те, як довго доведеться діставатися моря після сніданку. У цьому випадку готель може бути далеко від міста. Це не завадить добре відпочити.
Якщо відпочинок цікавий відвідуванням магазинів та ринків, кінотеатрів, кафе та ресторанів, вечірніми розвагами у нічних клубах, то потрібно вибирати готель, розташований у межах міста.
Територія готелю
Тут слід приділити увагу розміру ділянки, що займає готель, ступеню його озеленення, інфраструктурі.
Якщо турист приїхав з метою відвідати всі визначні пам’ятки країни, він не має наміру перебувати в готелі довго і часто, то для нього не має значення розмір території готелю.
Якщо запланований відпочинок без поїздок по країні та основний час планується проводити в межах території, то розмір має важливе значення для комфортного проведення дозвілля. Це особливо актуально для сімейного відпочинку із маленькими дітьми. Адже набагато приємніше прогулятися тінистими алеями парку на обіді, ніж сидіти в номері. Слід знати, що готелі з невеликою територією зазвичай знаходяться в межах міста або курорту. І навпаки, далеко від міст розташовуються розкішні готелі з великою площею для комфортного відпочинку.
Озеленення території відіграє важливу роль у тому, як провести довгоочікувані дні відпочинку. Вигляд недоглянутої землі навколо готелю наводить на сумні думки. Кожному туристові приємно прогулятися квітучими алеями парку, що мешкають на території, увитій ліанами екзотичних рослин, милуватися квітами, висадженими на численних клумбах і в квітниках. Вид з вікна номера або балкона завжди надає гарного настрою, якщо за стінами готелю височіють пальми і шелестить листям доглянутий парк.
Необхідно враховувати при виборі місця відпочинку, що найбільше озеленення мають готелі, які давно пропонують послуги туристичного відпочинку. На території нещодавно відкритих готелів ще немає зелених насаджень, що прижилися. Навіть трава не встигла як слід набрати сил.
Судити про рівень озеленення складно за фотографіями, які виставляються на сайтах туроператорів. Це можуть бути або старі знімки, або на кількох картинках зображено один і той же зелений куточок, знятий у різних ракурсах.
Тому не слід спокушатися новизною готелю. Адже за комфортом вищої категорії може ховатися мізерність природного пейзажу на території.
Інфраструктура
Зручність та принадність відпочинку не обмежується тільки якістю приготовленої їжі та зручностями проживання в номері. Важливе значення має загальна атмосфера відпочинку усередині готелю. Приємно, коли на території є один або кілька басейнів з прозорою водою – готель з басейном. Не треба йти до моря, можна відпочити на воді просто у дворі готелю. Прогулятися доріжками, посипаними білим піском, посидіти на лавці під розлогим деревом, послухати співи тропічних птахів. Все це принесе масу задоволення і додасть емоційних фарб у загальну атмосферу відпочинку.
На території можуть бути невеликі канали з мальовничими містками над водою, фонтани або навіси з гойдалками. Тераси, увиті ліанами, додадуть екзотики та місцевого колориту по всьому вигляду готелю.
Для зручності туристів та поповнення їхнього багажу вражень, на території можуть розташовуватися невеликі магазинчики та лаки з продажу сувенірів та товарів народних промислів.
Добре, якщо є дитячі майданчики та невеликі атракціони для дітей. Це аквапарки, дитячі басейни, водяні гірки. Для дорослих туристів буде дуже цікаво та корисно відвідати тренажерні зали чи майданчики для заняття спортом.

Comments are closed.

DOSUG: otdykh semʹyey