SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?
    01.04.2024
    Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?

    Аби отримати задовільний результат у навчанні, треба приділяти вивченню уроків чимало уваги. Наслідком цього є постійний брак часу - школярикам зовсім його не вистачає на відпочинок, ігри та розваги. І якщо ті учні, котрим навчання взагалі до вподоби,... 

  • Важливість догляду за зубами з дитинства
    30.01.2024
    Важливість догляду за зубами з дитинства

    1. Запобігання карієсу та захворювань ясен Ретельна гігієна порожнини рота з дитинства допомагає уникнути розвитку карієсу та захворювань ясен. Чищення зубів двічі на день з використанням фторованої зубної пасти, використання нитки для чищення... 

PSIKHOLOGIYA

Мед обладнання: види, призначення, класифікація

Широкий список технічних пристроїв медичного призначення, які використовуються для лікування та діагностики пацієнтів, прийнято називати медичним обладнанням. Його якість є найважливішим показником розвитку медицини та суспільства загалом.
Основне призначення медичного обладнання – підтримання життєдіяльності організму людини та збереження його здоров’я. Для цього медичне обладнання повинно мати здатність не тільки якісно лікувати різні захворювання, але й своєчасно виявити хвороби на різних стадіях розвитку.
Більша частина медичного обладнання – дорога, складна та високотехнологічна апаратура, яка потребує спеціальних навичок та професійного поводження. Роботи з обладнанням, починаючи від встановлення та налаштування, і закінчуючи використанням та технічним обслуговуванням, повинні проводитися персоналом, який пройшов відповідне навчання та має атестати на проведення робіт.
Також не останню роль в експлуатації медичного обладнання відіграє своєчасне проведення технічного обслуговування, яке знижує можливість його поломки, а також витрати на ремонт.
Деякі види медичного обладнання відповідно до законодавства підлягають обов’язковій сертифікації, атестації чи ліцензуванню. Експертиза медичного обладнання на відповідність цим стандартам проводиться спеціалізованими організаціями, які проводять тестування медичного обладнання у спеціальних випробувальних лабораторіях.
Види сучасного медичного обладнання.
Мед обладнання, що застосовується в сучасній медицині, відрізняється великим різноманіттям представлених моделей і модифікацій, які прийнято класифікувати з різних підстав.
Наприклад, у напрямку медичної галузі, в якій використовується обладнання, виділяють медичне обладнання для хірургічних операцій, акушерства та гінекології, неврології, стоматології, швидкої допомоги тощо.
Найбільш складною вважається класифікація медичного обладнання за його призначенням:
Устаткування підтримки життя, що забезпечує життєдіяльність пацієнта. Як, наприклад, апарати штучної вентиляції легень, штучного кровообігу, апарати, призначені підтримки функцій серця і легких. Терапевтичне обладнання: апарати ультразвукової терапії, шприцеві та інфузійні насоси, медичні лазери. Медичні монітори, які застосовуються забезпечення безперервного спостереження станом хворого. Дане обладнання дозволяє відстежити електрокардіограму, провести електроенцефалографічне дослідження, вимірювати тиск крові та деякі інші показники. Діагностичне обладнання – це обладнання для проведення ультразвукового дослідження – потрібен стаціонарний ультразвуковий апарат, електрокардіографи, комп’ютерні томографи, апаратура для діагностики порушень кровообігу, ураження нервової системи, різні тест-системи та багато іншого. Хірургічне обладнання – медичне обладнання для проведення хірургічних операцій (хірургічні інструменти, аспіратори, обладнання для оснащення операційних столів, лампи).
Лабораторне медичне обладнання – біохімічні, гематологічні, сечові аналізатори, аналізатори газів та електролітів, різні реагенти та контрольні матеріали, а також лабораторний посуд та приладдя. Обладнання для транспортування призначене для транспортування та миття пацієнтів: до цієї групи входять пристосування для підйому та пересадки пацієнта (ноші, каталки, транспортувальні стільці, транспортні інкубатори для новонароджених).
Обладнання, призначене для виклику медичного персоналу, забезпечує зв’язок між пацієнтом та персоналом, постами та палатами лікувального закладу. Дезінфекційне та стерилізаційне обладнання, призначене для знищення мікробів та бактерій на медичному інструменті за допомогою впливу високих температур або хімічних речовин. До цієї групи медичного обладнання входять парові та повітряні стерилізатори, автоклави, кип’ятильники, дезінфекційні електричні камери та стерилізаційні коробки, опромінювачі, знезаражувачі, машини для миття та різні технічні допоміжні речі.

Comments are closed.

DOSUG: otdykh semʹyey