SHKOLA: trudnosti
DETSKIY SAD: razvitiye
ZDOROVʹYА: voprosy i otvety
  • Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?
    01.04.2024
    Якщо навчальний процес дуже втомлює школяра: чим можна допомогти?

    Аби отримати задовільний результат у навчанні, треба приділяти вивченню уроків чимало уваги. Наслідком цього є постійний брак часу - школярикам зовсім його не вистачає на відпочинок, ігри та розваги. І якщо ті учні, котрим навчання взагалі до вподоби,... 

  • Важливість догляду за зубами з дитинства
    30.01.2024
    Важливість догляду за зубами з дитинства

    1. Запобігання карієсу та захворювань ясен Ретельна гігієна порожнини рота з дитинства допомагає уникнути розвитку карієсу та захворювань ясен. Чищення зубів двічі на день з використанням фторованої зубної пасти, використання нитки для чищення... 

PSIKHOLOGIYA

Як підготувати та відправити дитину до першого класу

Надходження дитини до першого класу є новим етапом у житті дитини та батьків.

Багато батьків прагнуть відправити своїх чад у 6, а то й у 5 років у перший клас. Проте чи діти готові до пізнання наук. Дуже важливо звертати увагу не лише на інтелектуальні можливості дитини, а й на її психологічну готовність до школи, а ось тут хороша школа. І це залежить далеко не від віку.

Якщо дитина може бути посидючою, взаємодіяти з іншими дітьми та з вчителями, виконувати певні невеликі завдання, то сміливо можна віддавати осягати граніт науки.

Кожен з батьків хоче вибрати хорошу школу для своєї дитини, наприклад школи Києва. Щоб зробити правильний вибір, потрібно оцінювати школу з об’єктивного погляду.

Перші роки навчання мають закласти у дитині інтерес до навчання. Від першого вчителя та колективу залежить подальше становлення учня. Дуже важливо, щоб вони налагодили контакт та виникли дружні взаємини. Постарайтеся поспілкуватися з кількома вчителями початкових класів і виберете того, з ким вашій дитині буде комфортніше контактувати.

При виборі школи, враховуйте думку дитини. Запитайте в нього, чи він готовий до школи, чи сподобалася вона йому. Цікавтеся його думкою, але пам’ятайте, що діти не можуть самостійно приймати рішення.

Коли ви визначилися з вибором навчального закладу, варто ознайомитися з порядком зарахування, списком необхідних документів, видом шкільної форми, наявністю канцелярського приладдя та іншими умовами.

До списку основних документів входять: власноруч написана заява, паспорт батька або законного представника, свідоцтво про народження дитини, довідка про прописку, медична картка та страховий поліс.

Пам’ятайте, що вступ до першого класу – завдання важке та відповідальне. Не поспішайте з цим питанням. Звести все “за” та “проти”, обов’язково враховуйте думку своєї дитини. Звертайте увагу на його готовність розпочати навчання. Підтримуйте та всебічно готуйте майбутнього учня до школи. Якість та інтерес до освіти насамперед залежить від батьків.

Comments are closed.

DOSUG: otdykh semʹyey